Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Bir Kuklacının Gözyaşları (Büyük Usta Metin Ateş)

Bir Kuklacının Gözyaşları (Büyük Usta Metin Ateş) … Metin Ateş, 17 Ağustos depreminde başta ilimiz ve diğer çevre iller olmak üzere tüm deprem bölgelerinde her şeyini cebinden vererek tüm çocuklarımızı ve onların yakınları vatandaşlarımızı gösterileri ile ücretsiz eğlendirdi… detaylar haberimizde…

Bir Kuklacının Gözyaşları (Büyük Usta Metin Ateş)

Kocaeli’nden dünyaya açılan kültür kapısı ve Türkiye’deki son orijinal Kukla sanatçımız Kuklacı / Yazar Metin Ateş son dönemlerde haklı bir serzeniş içerisinde.

Sanat adına yaşadığı bu son olaylardan sonra varını yoğunu verdiği bu şehri silmekte haklı olduğunu bir kez daha gösterdi.

17 Ağustos depreminde başta ilimiz ve diğer çevre iller olmak üzere tüm deprem bölgelerinde her şeyini cebinden vererek tüm çocuklarımızı ve onların yakınları vatandaşlarımızı gösterileri ile ücretsiz eğlendirdi.

Büyük usta yıllarca sanatıyla emek verdiği şehrimizden bir toplu iğne başı kadar vefa göremezken, Tüm Türkiye’yi en ücra köylere kadar karış karış gezerek sanatını icra etti ve 52 yıllık sanat hayatında 10 binlerce gösteriye imza atarak sanatından emekli oldu.

Büyük usta Ateş; ‘Ben yıllarca ülkeme vatanıma sanatımla hizmet ettim. Yıllarca her yerde el üstünde tutulurken, şehrimden gerek bürokrasi gerekse zihniyet anlamında tek bir vefa görmedim. Bu en son yaşadığım olaylarda bunu gösterdi ki bundan sonra herkese çay var, şakire çay yok…!’ diyerek son noktayı koydu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica