Ekonomi

Behlül Metin, Başiskele Sanayi Sitesinde Başkan Adayı

Behlül Metin, Başiskele Sanayi Sitesinde Başkan Adayı

17 Aralık 2023 Pazar günü yapılacak olan Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin genel kurulunda Behlül Metin aday olduğunu açıkladı- akarhaber

17 Aralık 2023 günü Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin genel kurulu yapılacak. Genel kurulda Behlül Metin adaylığını koymaya hazırlanıyor. Olağanüstü genel kurulda normalde gündemde seçim yok. Şu an görev yapan yönetimden memnun olmayan üyeler, organize olup, kısa süre içinde, gündeme seçim maddesinin alınması için hazırlık yapıyor. Yeterli imza sayısına ulaşarak gündem dışı, gündeme seçim maddesi koydurtacaklar.

METİN: “HAZIRLIKLARIMIZ TATMAM”

Konuyla ilgili açıklama yapan Behlül Metin: “Kooperatifimiz iyi yönetilmiyor, şu an iş başına bulunan yönetim üyelerimizin ve kiracı esnafın beklentilerine cevap veremiyor. Daha önce sitede kiracılar tarafından istifaya davet edildiler fakat kabul etmediler. Hissedar ortaklarımızın da dükkanlarının tapusu ile ilgili beklentisi var. Buna da cevap veremdiler. Tapu alınması için en ufak bir teşebbüste bulunmadılar. Tapunun lafını etmiyorlar.

TAPU VE EKSİK İNŞAATLAR KONUSUNDA BEKLENTİLERE CEVAP VEREMEDİLER

Tapularımızın alınması ve sanayimizin canlanmasının yolu, sanayimizin noksan inşaatlarının tamamlanıp, projemizin bitmesinden geçiyor. Fakat bugüne kadar bize göre göstermelik, oyalama taktiği dışında ortaya ciddi bir çalışma koymadılar. Göreve geleli 6 ayı geçti, bu konuda üyelerimizin beklentilerine cevap veremediler. Üyelerimiz ve kiracılar, şu andaki yönetimin gitmesini istiyor, bu konuda biz listemiz ile yönetime adayız.

ADAY YÖNETİM KURULUMUZ ALANINDA UZMAN İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Sanayimiz iyi yönetilmeyi hak ediyor. Sitemizin üyelerinin beklentilerine cevap verecek, konusunda uzman isimlerden oluşan, sağlam bir yönetim kurulu kadrosuyla geliyoruz. Ben senelerce sanayicilik yaptım, şu anda emlak işleri ile uğraşıyorum. İmar işleri için, yönetim kadromuzda inşat mühendisi üyemiz var. Muhasebe için 2 üniversite bitirmiş, mastır yapmış üyemiz görev yapacak. Diğer arkadaşlarımızda konularında uzman üniversite mezunu üyelerimizden oluşuyor. Uzman bir kadroyla kooperatifimizin yarım kalan işlerini tamamlayıp, site yönetimine geçmeyi hedefliyoruz.

HEDEFİMİZ KOOPERATİFİN TÜM NOKSANLARINI BİTİRİP SİTE YÖNETİMİNE GEÇMEK

Ford tartışmalarını tamamen kapatacağız. Bunun ile ilgili noterden taahhütname imzaladık. Göreve gerdiğimizde ilk önceliğimiz projemizin tamamlanıp, üyelerimize tapularının dağıtılması olacak. 2026 yılında Kooperatifimiz sona eriyor. Hızlı bir çalışma ile noksan işleri bu tarihe kadar bitirip, üyelerimizin tapularını vermeye çalışacağız. Çöp yığınları sitemiz için ciddi sağlık sorunu ve tehdit arz ediyor. Bunlarında belli plan çerçevesinde bertarafı için çalışacağız . Evsel atıkların ayrıştırtacağı tesisi yaparak, sitemizin temiz ve güzel bir çehreye kavuşması temel hedeflerimiz arasında” dedi.

Behlül Metin Kimdir:

1962 Yılında izmit’te doğdu. 1980 Yılında İzmit Endüstri Meslek Lisesi, 1984 Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, 2020 İstanbul Üniversitesi Elektronik konusunda teknik eğitim aldı. Fakat ömür boyu Kimya ve Kauçuk sektöründe çalıştı.

1984 Yılında Oring Pres firması ile iş hayatına atıldı. 2018 Yılına kadar 34 yıl işletmemde kaçuk profili, hortum otomotiv ve sanayi contaları üretimi yaptı. 2018 Yılında büyük ölçekli üretime son verdi, ufak ölçekli o-ring ve kauçuk parça üretimi yapmaya devam ediyor.

2019 Yılında Oring Emlak firmasını kurarak, aynı zamanda emlak işine girdi.

Halen, Nevita Emlak gibi büyük ölçekli çalışan pazarlama firmasının yetkili emlak acentesi.
Kocaeli Emelakçılar Odası Üyesi ve vergi mükellefi.

1992 Serdar Yeşil Camisi Dernek başkanlığı, 1989 AKV Araştırma Kültür Vakfı Kocaeli Şube kurucu üyesi, 2009 İDEBİR İnsani Değerleri Yükseltme Ve Yaşam Derneği kurucu üyeliği, 2009 BESADER Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucu üyeliği, 1990 Kauçuk Derneği Yönetim kurulu üyeliği ve 2 dönem yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Behlül Metin, Türkiye kauçuk sektörünün tek yayın organı Kauçuk Dergisini yayına hazırlıyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica