Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Baykal Gölü – Dünyanın en eski ve en derin gölü – Rusya

Baykal Gölü – Dünyanın en eski ve en derin gölü – Rusya … Göl, evrim bilimi için olağanüstü bir değer olan olağanüstü bir endemik flora ve fauna içerir. Ayrıca yüksek doğal ve diğer doğal değerlere sahip korunan alanlar sistemi ile çevrilidir. detaylar haberimizde…

Baykal Gölü – Dünyanın en eski ve en derin gölü – Rusya

Güneydoğu Sibirya’da bulunan 3.15 milyon hektar Baykal Gölü, dünyanın en eski (25 milyon yıl) ve en derin (1.700 m) gölüdür. Dünyanın toplam donmamış tatlı su rezervinin % 20’sini içerir. “Rusya’nın Galapagos’u” olarak bilinen yaş ve izolasyonu, evrim bilimi için olağanüstü bir değere sahip olan dünyanın en zengin ve en sıra dışı tatlısu faunasından birini üretti.

Baykal Gölü Hakkında:

Komite, Baykal Gölü’nü, doğal kriterler (vii), (viii), (ix) ve (x) temelinde bir tatlı su ekosisteminin en seçkin örneği olarak tanımlamıştır. Dünyanın donmamış tatlı su rezervinin yaklaşık % 20’sini içeren dünyanın göllerinin en eskisi ve en derinidir. Göl, evrim bilimi için olağanüstü bir değer olan olağanüstü bir endemik flora ve fauna içerir. Ayrıca yüksek doğal ve diğer doğal değerlere sahip korunan alanlar sistemi ile çevrilidir. Komite, Baykal Kanunu’nda (beş kentsel gelişmiş alan hariç) tanımlanan temel alanlara karşılık gelen alanın revize edilmiş sınırlarının onaylandığını not etmiştir. Ayrıca özel Baykal Gölü Kanununun Duma’daki ikinci okumasında olduğunu kaydetti. Son olarak, Rus makamlarının dikkatine sunulması gereken kirlilik de dahil olmak üzere bir dizi bütünlük meselesiyle ilgili endişelere dikkat çekti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica