Raporlar

Başkan Hürriyet: “Kurumlar İnşallah Kendilerini Kullandırmıyorlardır”

Başkan Hürriyet: “Kurumlar İnşallah Kendilerini Kullandırmıyorlardır”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, SGK borçları sebebiyle belediyeye ait tüm gayrimenkullere konulan haciz işlemleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kurumlar inşallah kendilerini kullandırmıyorlardır. Kurumların, pozitif adımlar atacağını umut ediyoruz” dedi- akarhaber

SGK tarafından İzmit Belediyesinin bütün mallarına haciz konulması ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “Şimdi çözülmesi gereken 2 konumuz var. Biri acil olarak satışını yapmak istediğimiz dairelerdeki haczin kaldırılması daha önce sattığımız ama tapusunu devredemediğimiz dairelerdeki haczin kaldırılması. Bu yapılsın ki vatandaşın da mağduriyeti giderilsin. Hisse devirlerine devam edebilmeliyiz. Oradan da ciddi bir nakit akışımı var. O gelirimizin heba edilmemesi gerekiyor. Heba edilip gelirimizin engellenmemesi, kısa vadede çözüm istediğimiz konulardan ikisi budur. Uzun vadede de az önce uzun uzun anlattığım arazi takası yöntemi ile borcumuzun tamamen ödenmesi teklifimizdir.

“BORCUMUZUN ÇOK ÜZERİNDE KOYULMUŞ BİR HACİZ VAR”

Sayın başkan ile görüşmelerimiz olumlu geçti gibi. Henüz daha tam detayından haberdar değilim dedi. Kendisi de görevde zaten daha yeni. Sağ olsun Raci Bey uzun uzun dinleyip dosyayı inceledi. Dosyayı detaylı olarak kendisine de sundum. Özellikle bakıp arkadaşlarımla görüşeceğim ve elimden gelen bir şey varsa yardımcı olacağım dedi. Arkadaşlarımda il müdürlüğüne bir kere daha gittiler. Orada da üzerinde çalışıyorlar. Özellikle bazı yerlerdeki hacizleri kaldırabilir miyiz diye çalışıyorlar. Borcumuzun çok üzerinde koyulmuş bir haciz var. Bu doğru değil. Biz zaten mal beyanında bulunduk. 435 adet gayrimenkulümüzü mal olarak sunduk. Gerçekten dert kanunları yerine getirmekse bu 435 adet gayrimenkule haciz koyabilecekken, ne tesadüf ki bizim daire satışlarından iki gün önce haciz koyulması bizi kilitleyip darboğaza sürükleyen kötü bir uygulama.

“KURUMLARIN POZİTİF ADIMLAR ATACAĞINI UMUT EDİYORUZ”

Bunu biz uzlaşı kültürü ile doğru düzgün anlatarak ve çözüm üreterek sonlandırmaya çalışıyoruz. Bize henüz geri dönüş yapılmadı. Bu konuda kurumlar çözümcü adımları atıp diğer belediyelere gösterdikleri çözümcü adımları eğer bizde görürsek, kendilerine samimiyetle teşekkür edeceğiz. Bunu da halkımıza bildireceğiz. Umuyor ve diliyoruz ki amaç, İzmit Belediyesini sıkıştırmak olmasın. Umuyor ve diliyoruz ki amaç, İzmit Belediyesini halka karşı ‘yapamıyorlar, çözemiyorlar, borç ödeyemiyorlar’ gibi bir görüntü ile kötülemek istemesinler. Kurumlar inşallah bu anlamda kendilerini kullandırmıyorlardır. Kurumların, pozitif adımlar atacağını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica