Genel

Başkan Hürriyet, AKP’li meclis üyelerinin yalan balonlarını patlattı

Başkan Hürriyet, AKP’li meclis üyelerinin yalan balonlarını patlattı

Benim “öz yeğenim” var o da 6 yaşında

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, AKP’li meclis üyeleri tarafından söylenen, “Kendi öz yeğenine 1,5 milyon para aktardı” iftiralarını çürüttü. AKP’li meclis üyelerinin yalan balonlarını patlatan Hürriyet, “Benim öz yeğenim var, o da 6 yaşında” dedi

Basın açıklaması ile kamuoyunu aydınlatan Başkan Hürriyet, “Ufacık bir şeyden bile bir açık bulmak için çabalayan bir güruhla uğraşıyoruz. Bu iddialar hep iddia olarak kalıyor ne hikmetse. Hafta başından beri konuşulan şeyler, yolsuzluk, hırsızlık aktarma olacak ve hiçbir müfettiş gelmeyecek. Yazılanları da şaşkınlıkla izliyorum, okuyorum. Biz belgeli konuşmak istediğimiz için ilk gün ak partili arkadaşlara söyledik: açıklayın, söyleyin isim verin, firma adı verin vermediler. Sonra kendileri dün açıklama yaptılar.

“BİR ANDA BAŞLIKLAR DEĞİŞTİ”

Başkan Hürriyet öz yeğenine iş verdi mevzusu en çok konuşulan konu oldu. Hepiniz önce böyle başlık attınız. Akşam ben bir açıklama yaptım, “Yarın 14.30’da görüşürüz” dedim. Bir baktım başlıklar şuna dönmüş: Başkan yeğenine iş verdi iddiası. Bir anda başlıklar yumuşadı. Şimdi dize bununla ilgili çok özel bilgiler açıklayacağım. KVKK gereği ekrana yansıtamıyorum çünkü ciddi kişisel veriler var. Bunları toplantı bitiminde hepinizin tek tek önüne koyarak incelemenizi sağlayacağım.

“BENİM VE EŞİMİN SOY KÜTÜĞÜ BURADA”

Şuanda elimde bulunanlar benim, eşimin, kardeşlerimin, eşimin kardeşlerinin, benim annem ve babamın, eşimin anne ve babasının, benim anneanne babaanne ve dedemin, eşimin anneanne babaanne ve dedesine kadar soy kütüğünü içeren, bütün nüfus bilgilerini içeren bilgilerimiz. Hepsini ayrı ayrı aldım. İddia edilen soy adları: Köstekli, Oral ve Altın. Birazdan incelediğinizde göreceksiniz ki benim bu soy adlarda asla ve asla öz yeğenim yok. Benim bir tane yeğenim var. Eşimin bir tane kardeşi var Cemil Hürriyet. Eşi Tuğba Topdemir Hürriyet. Onların iki tane çocuğu var. Onlar da 9-10 yaşlarında. Öz olarak birinci derece eğer konuşacaksak bizim toplamda 3 tane yeğenimiz var.

ADEM İLE HAVVA’YA KADAR MI GİDELİM?

Biz bununla yetinmedik. 2’nci dereceye gittik. Onlara da baktık. Onlarda da bahsi geçen isimler göreceksiniz ki yeğenimiz falan değil. 3’üncü kuşak, 4’üncü kuşak, 5’inci kuşak hepsi ortada. Şuanda abesle iştigal, tamamen iftiraya dayalı olarak sanki belediyeye iş yapan herkes akrabam çıkacak. Bahsi geçen Zekiye Köstekli, Kırıkkaleli. Bahse geçen Koral Altın Ağrılı. Ağrılı Koral Altın ile Kırıkkaleli Zekiye Köstekli ile ben eğer akraba isem ben nereliyim? Medeniyetler başkanıyım herhalde. Hatta biz buradan Nikomedialı akrabalarımıza kadar gidelim. Adem ile Havva’ya kadar gidelim. Buraya kadar mı gidelim?

“BEN DE SORULAR SORACAĞIM ELBETTE”

Ben de sorular soracağım elbette. O zaman anlayacaksınız ki bazılarının bazı şeylerin gerçekten altında kalabilecek kadar akrabalık ilişkileri güçlü. Sürekli bir nişan fotoğrafı gösteriyorlar. Arkadaşlar sizin hiç etrafınızda, çevrenizde kocaman kocaman sülalelerinizde ya da konu komşunuzda kardeşim, ablam, amcam, dayım, öz olmasa bile yeğenim dediğiniz insanlar yok mu? Ben milletvekilliği yaptım. Bir sürü insanın düğününe, nişanına gittim. Paylaşım yaparken birçoğunu canım kardeşim diye paylaştım. O benim kardeşim mi oldu? Canım yeğenim diye paylaştım, bu benim öz yeğenim mi oldu? Öz ablam yok ama iki tane çok sevdiğim ve abla yerine koyduğum nüfus bağım olmasa da abla dediğim iki tane ablam var. Hatta o ablalarımdan bir tanesinin oğlu burada çalışıyor. Şimdi bunlar benim akrabam mı oldu? O zaman sizlerin de bir sürü akrabası var demektir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica