Ekonomi

Başiskele Sanayi Sitesi Üye Ve Esnafı Değişim İstiyor

Başiskele Sanayi Sitesi Üye Ve Esnafı Değişim İstiyor

Başiskele Sanayi Sitesi Yeni Güç Birliği Grubu Adına açıklama yapan Behlül Metin, 17 Aralık Pazar günü Başiskele sanayi sitesinin genel Kurulu, Başiskele Yeniköy Kültür Merkezinde yapılacak dedi- akarhaber

Hayat Kimya kavşağından, Yeniköy’e doğru giden yol kenarında, Belediyeye ait salonda Kooperatif genel kurulu yapılacak. 16 Aralık Cumartesi günü bir araya gelen site esnafı ve üyeler, değişim istediklerini belirttiler

Başiskele Sanayi Sitesi Yeni Güç Birliği Grubu Site Yönetimine hazırlanıyor
Başiskele Sanayi Sitesi Yeni Güç Birliği Grubu Site Yönetimine hazırlanıyor

AYLARDIR TOPLANMAYAN ÇÖPLER GÖZ BOYAMAK İÇİN TOPLANIYOR

Daha önce, Ford Otosan tarafında kalan çöpler toplanmıştı. Neden Ford tarafı olduğu, merak konusu olmuştu! Sonrada anlaşıldı ki Cumhurbaşkanı açılışa gelirken çevrenin temiz görülmesi hedeflenmiş. Cumhurbaşkanın gelişinden sonra duran çöp toplama işlerinin, alternatif aday listesinin çıkacağının duyulmasından sonra, genel kurula birkaç gün kala tekrar başlaması dikkati çekti. Esnaf bunu, genel kurul öncesi, çocuk kandırır gibi göz boyama olarak nitelendirip, “şimdiye kadar akılları neredeydi? genel kurula birkaç gün kala mı akılları başlarına geldi?” dedi.

ESANAF VE ÜYELER YÜKSEK AİDATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Başiskele Sanayi Sitesinde belirlenen aidat üyelere tebliğ edildi
Başiskele Sanayi Sitesinde belirlenen aidat üyelere tebliğ edildi

Kocaeli’deki sanayi siteleri içinde en yüksek aidatın alınması esnafın tepkisini çekmişti. Yıl başında 245 TL olan aidat, yeni yönetim tarafından Bin 800 TL yükseltilmiş, büyük tepki gelince Bin 350 TL ye indirilmişti. Bunu da çok bulan üye ve kiracılar, yönetimi istifaya davet etmiş, fakat bu davet yönetimce kabul edilememişti. Genel kurulda tepkili üyeler yeni bir liste ile seçim önergesi vererek, istifayı kabul etmeyen yönetimi, seçim ile azletmeye hazırlanıyor.

GENEL KURULDA FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKMEYİ YASAKLADILAR

Başkan adayı, Behlül Metin; “Şu anki yönetim genel kurulda fotoğraf ve video çekmeyi yasakladı! Neden korkuyorlar? Biz grupta oylama sırasında usulsüzlük olursa, herkes hazır olsun, video ve fotoğrafını alsın, savcılığa suç duyurusu yapacağız dedik. Ertesi gün yönetim, üyelerin fotoğraf ve video çekmesini yasaklayan bir karar aldı. Neden korkuyorlar? bu akla soru işaretleri getiriyor. Yetkisiz olarak kişisel hak ve özgürlükler engellenemez” dedi.

BSSYGB: “SİTE ESNAFI VE ÜYELER DEĞİŞİM İSTİYORUZ”

Genel kuruldan bir gün önce toplanan üye ve kiracı esnaf, Kooperatif yönetimine tepkilerini dile getirerek, “Başiskele sanayi sitesinde değişim istiyoruz, bu yönetim siteyi iyi yönetmiyor, gitmesini istiyoruz” dedi. Kiracı ve esnaf ile site içinde bir toplantı düzenleyen, başkan adayı Behlül Metin; “Üyelerimizin ve esnafın haklı sesine kulak vereceğiz. Seçildikten sonra aidatları inceleyip, imkanlar ölçüsünde makul bir seviyeye çekmeye çalışacağız. Üyelerin ve kiracıların haklı tepkisi, bizlerin aday olarak sanayi yönetimine talip olmasına sebep oldu. Sanayi yönetimini devraldıktan sonra, diyalog içinde, güzel bir yönetim ortaya koyarak esnaf ve üyelerin beklenirlerine cevap vermeye çalışacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica