Siyaset

Başaran Sapanca’da 8 Mart etkinliğinde kadınlarla buluştu

Başaran Sapanca’da 8 Mart etkinliğinde kadınlarla buluştu Başaran, “Kadınlar her alanında görünür olmalı. Bizim yerel yönetim anlayışımızda kadınlar her alanda olacak. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Başaran Sapanca’da 8 Mart etkinliğinde kadınlarla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, Körfez ve Sapanca’da ziyaretlerde bulundu.

Sapanca’da düzenlenen 8 Mart etkinliğinde konuşan Başaran, “Kadınla erkeğin eşitlendiği bir yerel yönetim anlayışımız olacak, her alanda eşit olmalıyız” dedi. Körfez Ağadere Caddesi esnafını da ziyaret eden Başaran, Körfez Perşembe Pazarı’nda vatandaşın sıkıntılarını dinledi.

Körfez Ağadere Caddesi‘nde esnafı gezen Başaran, yerel yönetim anlayışını paylaştı. Esnafın sorunlarını dinleyen Başaran, Perşembe Pazarı‘nı da gezdi. Pazarda vatandaşla selamlaşan Başaran‘a kadınların ilgisi yoğun oldu. Öte yandan Başaran için oluşturulan seçim fonu çalışması da devam ediyor. Gebze’de Kurulu Artemis fabrikasında çalışan işçiler elleriyle yaptığı kumbarayı kendi aralarında dolaştırarak Başaran‘ın seçim fonuna destek oldu. İşçiler Başaran‘ın afişini astıkları kumbaranın üzerine ‘Ses ver sesimize, Reyhan Başaran ile dayanışmaya’ yazdı.

Körfez’deki ziyaretlerinin ardından Emek Partisi Sapanca İlçe Örgütü’nün düzenlediği 8 Mart etkinliğine katılmak için seçim bölgesi Kocaeli sınırını aşan Başaran, burada kadınlarla buluştu. Etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran’ın yanı sıra CHP Sapanca Belediye Başkan adayı Cengiz Çiçek ve Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan konuşmacı olarak bulundu.

“Kadınla erkeğin eşitlendiği yerel yönetim anlayışı”

“1857 yılında başlayıp bugüne kadar süren bir mücadele günü aslında 8 Mart diyerek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Reyhan Başaran, “Kadınlar hayatın her alanında zorluk yaşıyor. Kadının evde görünmeyen emeği var, güvencesiz işlerde çalışır. Bir babanın kızı, bir ağabeyin kardeşi, bir erkeğin eşi olmak zordur” dedi. Halkçı ve demokratik belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını aktaran Başaran, “Kadınlar her alanında görünür olmalı. Bizim yerel yönetim anlayışımızda kadınlar her alanda olacak. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Buna izin veremeyiz, şiddetin önüne geçmemiz gerekiyor” dedi. Kadınlar için uygulayacakları çalışmalardan da bahseden Başaran, “Kadınların çok çabuk ulaşacağız İlk Adım Merkezleri kuracağız, her mahallede olacak. Kadınla erkeğin eşitlendiği bir yerel yönetim anlayışımız olacak, her alanda eşit olmalıyız. Sinemaya gitmemiş, tiyatro oyunu izlememiş kadınlar var. Kültür sanat alanı kadınlara çok uzak, bu alanı kadınlara yaklaştıracağız” diye konuştu.

“İlk işten çıkarılanlar kadınlar”

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ise konuşmasında, kadınların siyasetçiler tarafından seçimler öncesi gündeme geldiğini belirtti. Parti olarak hazırladıkları rapordan bahseden Erkan, “Krizin başta kadın işçileri nasıl etkilediğini açıkladığımız bir raporumuz var. Ekonomik kriz ile birlikte işten çıkarmaların, ücretsiz izinlerin olmadığı işletme yok. İşsizlik ödeneğine başvuranların yüzde ellisi kadın, kriz döneminde ilk olarak işten çıkarılan kadınlar oldu. Kadınlar artık kilo ile değil, tane ile alışveriş yaptığını söylüyor. Bu krizin sorumlusu bizler değiliz, bu 8 Mart’ta kadınlar boş tencere ve tavalarıyla sokağa çıkacak. Daha yüksek sesle, hayır bu krizi biz yaratmadık, bu faturaları ödemiyoruz demeliyiz. Kadınım, buradayım, haklarım var demeye devam edeceğiz” dedi. Mücadele çağrısı yapan Erkan, “Yaşadığımız kente ilişkin her kararda bizim de görüşümüz alınmalı. Eşitçe bir yaşamın örülmesini istiyoruz. Ama istemekle olmuyor, diyoruz ki; krize, sömürüye, şiddete istismara ve eşitsizliğe karşı birlikte mücadele edelim diyoruz” dedi.

Başaran 8 Mart’ı unutmadı

Hazırlanan bir videoyu sosyal medya hesaplarında paylaşan Başaran, “Krize, eşitsizliğe, şiddete karşı tüm kadınlar olarak mücadelemizi büyüttüğümüz ve bu mücadeleyi 31 Mart’a taşıdığımız bir 8 Mart olması dileğiyle; Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun. Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması!” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica