Siyaset

Akşener: “Gereğini yapamadım özür dilerim”

Akşener: “Gereğini yapamadım özür dilerim”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz yıllarda Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’a alenen hakaret eden Hasan Akar‘la ilgili “Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’de Mersin’i Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin (MEKAD) düzenlediği ‘Ben Kadınım, Umudun Adıyım’ programına katıldı.

Akşener programda şunları söyledi;

“Tomris Hatun, Banu Çiçek bizim tarihimizin önemli isimleri. Her biri düşmanla savaşmış ülkelerini kurtarmışlar. Adil olmuşlar, adaletli olmuşlar, cesur olmuşlar. Peki Mersin’de, Yozgat’ta, Konya’da, Erzurum’da, İstanbul’da, Kocaeli’de, İzmir’de; Milli Mücadele’nin ilk ateşini kim yakmıştır? Biz yaktık, biz kadınlar. Henüz erkekler karar vermemişken, biz müdafaa-i kadın derneklerini kurduk. Dünyanın her bir şehrine neler yaptık biliyor musunuz? Onlara vicdanı hatırlatan tamimler, yazılar, telgraflar gönderdik. Batı’nın askerinin olabildiğince hızlı çekilmesini biz sağladık” diyen Akşener sözlerine şöyle devam etti:

“Atatürk’ün pek çok batı ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi… Aslında vermedi. Aslında bize duyduğu saygıyla ‘Bu sizin hakkınızdır, alın’ dedi. Peki biz ne yaptık? Ben STK’lardan gelirim. Kadın hakları derneklerinin içinden gelirim. Biz maalesef elimize aldığımız o mirası yeteri kadar yayamadık.

Ben Meral Akşener; İzmit’in Gündoğdu Köyü’nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk’ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği’nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk’ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür. (…)”

NE OLMUŞTU?

2017 yılında Nur cemaatinin ‘Okuyucular’ kolunda hoca olduğu ifade edilen Hasan Akar, 1988’de uydurulan sahte bir belgeye dayanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın genelevde çalıştığını iddia etmişti. Ayrıca Atatürk için de sinkaflı bir ifade kullanmıştı.

Bu sözler kamuoyunda büyük tepki çekerken, ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etmek’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlarından tutuklanan Hasan Akar’ın aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezası, daha sonra istinafça bozulmuştu.

3 Kasım 2017’de tahliye edilen Akar, ilk kararın bozulmasının ardından yeniden yargılama sonucu 31 Aralık 2018’de, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica