Siyaset

Ak Parti Gölcük’ten çok sert açıklama

Ak Parti Gölcük’ten çok sert açıklama

Ak Parti Gölcük ilçe başkanı Kemal Yavuz’dan, Saadet Partisi ilçe başkanı Mustafa Özsoy’a sert cevap: Özsoy’a ilçede yapılan projelerin yer aldığı kitabı postayla gönderdi – akarhaber

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy geçtiğimiz gün, “Gölcük’e bir çivi dahi çakılmadığını” iddia ettiği, çok talihsiz bir basın açıklaması yaptı.

Halıdereli olduğunu bildiğimiz Sayın Özsoy; Değirmendere ve Halıdere’yi, bir hayalin gerçeğe dönüşmesiyle, sahil yolu ile birbirine bağlandığı; yapımı büyük ölçüde tamamlanan kayık çekik yerini, yürüyüş ve bisiklet yolları, futbol ve basketbol sahaları, aqua park, su oyun parkı ve dış mekan oturma gruplarının yer aldığı sahil düzenlemesinin, ilçemize değer katan yeşil bir yaşam alanına dönüştüğünü görmemesi mümkün değildir. Halıdere’deki PTT acentasının Gölcük Belediyesi tarafından işletildiğini, Halıdere’de açılan arıcılık kursunu ve Gölcük Belediyesi tarafından üreticilere dağıtılan kovanları, Yukarı Halıdere’de târihi hamamın kamulaştırıldığını da kendisine hatırlatmak isterim.

Bunun yanında; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr.Tahir Büyükakın ve Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’in uyumlu çalışmasının sonucunda, ilçemizde 4,5 yıllık sürede, saymakla bitiremeyeceğimiz birçok proje hayata geçirilmiş ve bir kısmının da yapımı devam etmektedir.

Gölcük Belediyesi, “Bir günü dahi boş geçirmedik” anlayışıyla; ilçemizde, gerek merkezi idare, gerek yerel yönetimler tarafından yapılan hizmetlerin yer aldığı bir kitap bastırdı. Sayın Özsoy’a, yapılan çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi edinmesi için, basın açıklamam sonrasında, kitabı postayla göndereceğim.

Özellikle; Sayın Özsoy’un, D-130 Karayolu’ndan geçen herkesin gördüğü, Gölcük Belediyesi tarafından mevcut binalar tahliye edildikten sonra, yıkımı gerçekleştirilen ve depreme hazırlık ve kent merkezinde ticaretin canlanması açısından çok önemli bir merhale olan, yaklaşık bin araçlık otoparkın da yer aldığı, Gölcük Merkez Kentsel Dönüşümü de görmemesi, siyasi körlüktür.

Gölcük merkezini denizle buluşturacak, Gölcük Garnizonu’nun batı bölgesinde yer alan 48 lojmanın onarımı ve sınırdaki asgari güvenlik duvarı Gölcük Belediyesi tarafından tamamlandığından, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanlığı’ndan teslim alınacak 53 dönümlük alanda yapılacak sosyal yaşam alanını ve bu konuda gösterilen çabayı da Sayın Özsoy’un görmemesi ilginçtir.

Bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan, Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri’nin altında, Koray Aydın Parkı’nın hemen üstündeki 55 dönüm alanın, yemyeşil bir alana dönüşerek Gölcük Millet Bahçesi olduğunu da Sayın Özsoy görmemiştir. Bunu görmeyen Sayın Özsoy’un; doğal olarak, yeni yapılan Elmalı Park ve Narlı Park’ın da yer aldığı, 14 bölge parkını görebilmesi herhalde mucize olurdu.

Sayın Özsoy; hani “Gölcük’e bir çivi bile çakılmadı” diyorsun ya, arabanla gezdiğin yolları da mı görmüyorsun? Hiç mi geçmedin Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nden? Hiç mi geçmedin Kavaklı Sahil Yolu’ndan, yenilenen Adnan Menderes Bulvarı’ndan, İpekyolu Bulvarı’ndan, Gölcük Devlet Hastanesi çevresinde trafiği rahatlatan köprü ve yoldan da mı hiç geçmedin?

Halıdere’deki evine giderken geçmek zorunda olduğun, 2019 yılında trafiğe açılan Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı’nı mecburen görüyorsun. Köprülü kavşaktan geçerken, kafanı çevirip sağa baktığında, yıl sonunda bitmesi planlanan Gölcük Yeni Devlet Hastanesi inşaatını illaki görmüşsündür. Kavşağın solundaki, 112 Acil Yardım İstasyonu’nu, Yunus Emre Sağlık Ocağı’nı, Yeni Mahalle Sağlık Kompleksi’ni, Düzağaç Sağlık Ocağı’nı görmemiş olabilirsin, ama Gölcük Yeni Devlet Hastanesi binasını görmemen mümkün değildir.

Demek ki; Sayın Özsoy Gölcük’ü hiç gezmiyor, yapılanlara da gözlerini kapamayı tercih ediyor. Hani Gölcük’ün en uzak köyü olan İrşadiye’deki futbol sahasını, Hamidiye’deki, Siretiye – Mamuriye arasındaki futbol sahasını, 7 mahalledeki futbol sahalarının zeminlerinin değiştiğini, parklardaki 5 yeni basketbol sahasını, Ulaşlı ve Selimiye futbol sahalarının yenilenmesini hadi görmedin. Merak ediyorum; FİFA standartlarında A’dan Z’ye yenilenen Değirmendere Stadı’nda da hiç mi maç izlemedin? Hasaneyn’e yapılan ve büyük ölçüde tamamlanan spor tesislerini de mi hiç mi duymadın? Anladığım kadarıyla Sayın Özsoy gençlerimiz için yapılan bunca spor yatırımını da görmezden gelmeyi tercih ediyor.

Sayın Özsoy, belediyemiz, kendi imkânlarıyla bakın daha neler yaptı? Katı Atık Aktarma İstasyonu ile, 18 araç İZAYDAŞ’a, günde 2 seferde, 112 km yol yapmayı bıraktı. 5 ayda kendini amorti eden katı atık aktarma istasyonu ile, % 50 yakıt ve amortisman tasarrufu sağlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde, istasyonun yanında 2 yeni hizmet binası yapıldı.

Eski mezbaha binası, taşınarak, imalat, bakım ve onarım işleri binasına dönüştü. İmal tarihi itibarıyla, tam 2.5 Milyon Lira belediyenin kasasından çıkmadı. Sayısız eski araç, belediye bünyesinde revizyondan geçirildi, onarıldı. Bugün hemşehrilerimize hizmet vermeyi sürdürüyorlar.

Bunların yanında Sayın Özsoy; herhalde hiç üst geçit de kullanmıyor. Oysaki belediyemiz; kendi imkân ve personelleriyle tüm üst geçitleri yeniledi. Ayrıca; 2 yeni üst geçit de yapıldı. Çok sayıda çelik yaya köprüsü, yüzlerce evsel atık konteynerleri, yeraltı katı atık konteynerleri ve demir korkuluklar belediye bünyesinde imal edildi. Özveri ile çalışan, Gölcük Belediyesi personellerinin emeklerini de görmezden mi geliyorsunuz?

Merak ediyorum! Gölcük’te gezilecek yer olmadığını iddia ederken; kısa süre önce park alanı dışına alınan İznik yolunu belki görmemişsinizdir, ancak; önceki dönemlerde yapılan Eriklitepe Tabiat Parkı’nı, Yazlık Ilıca’yı, Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nı şehir dışından çok sayıda vatandaş ziyaret ederken, sizin bilmemeniz dikkat çekicidir.

Halıdere – Değirmendere sahil düzenlemesinde yeni açılan Antik Köfte’de yemeğinizi yedikten sonra, Gölcük Belediyesi tarafından baştan sona yenilenen ve modern görünüme kavuşan Çınarlık Kafe’de, özgün Yadigar Tatlısını misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bu arada; yeri gelmişken söyleyeyim: misafirlerinizi Yalı Evleri içinde bulunan Yalı Otel’de ağırlayabilirsiniz. Misafirleriniz; Örcün’de Sultan Hatun Konağı’nı da tercih edebilirler. Gölcük Belediyesi tarafından Yazlık Ilıca yanında yapılması planlanan, Yazlık Ilıca Otel Projesi’ni de duymamanız da normaldir.

Bu arada; Örcün Sultan Baba’ya da hiç gitmediniz mi? Aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi’ni merak edip, hiç mi gezmediniz? Turizm işiyle ilgilenen biri olarak; sanat tarihine Gölcük’ün adını yazdıran ve sizin hediye ettiğiniz Kabe Örtüsü’nün de içinde bulunduğu, sayısız sanat eserinin yer aldığı Sultan Baba Mescidi’ni de mi gezme gereği duymadınız? Örcün Sultan Baba’yı gezin ve sonrasında da Sultan Kafe’de muhteşem bir ortamda misafirlerinizle kahvenizi yudumlayın. Tarihi dokuya uygun yapılan küp taş yoldan giderek, Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen 5 adet tarihi kitabeli çeşmeyi de görüp Örcün’den öyle ayrılın. Ulaşlı’da, Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen tarihi hamamı da gezip görmenizi öneriyorum.

Tüm bunların yanında; Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, yapımı devam eden yeni şehirlerarası otobüs terminali, depreme dayanıksız olduğu Gölcük Belediyesi tarafından hazırlatılan raporla tespit edilen ve yapımı devam eden Yeni Hükümet Konağı, çok sayıda yeni okul binası, okul güçlendirmeleri, depreme dayanıksız olduğu belirlendiği için yıkım kararı alınan 2 okul bahçesinde Gölcük Belediyesi tarafından yapılan prefabrik okul binaları, Gölcük Yeni Sanayi Camisi başta olmak üzere yeni camiler, Jandarma Hizmet Binası, Ulaşlı, Yazlık ve Çiftlik Gençlik ve Kültür merkezleri, Değirmendere Kapalı Otoparkı ve birçok açık otopark alanları, yüzlerce kilometre alt ve üst yapı çalışmaları, köylerimize gelen doğalgazı, Sofular ve Siretiye’de yenilenen ve kurs merkezi olarak faaliyet gösteren köy okulları ve daha sayamadığım, Özsoy’un görmezden geldiği Körfezin Birincisi Donmanma Kenti Gölcük’ün çehresini olumlu yönde değiştiren yüzlerce proje ve çalışma yapıldı. Açıklamayı çok daha fazla uzatabilirdim; yalnızca Sayın Özsoy’un gönderdiğim kitabı okumasını tavsiye ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Belediye Başkanı iken başlattığı, 94 ruhunu yansıtan, hizmet ve gönülleri kazanma odaklı belediyecilik anlayışı ilçemizde devam etmektedir.

Sayın Özsoy’un, sırf siyasi rant kazanma uğruna bu talihsiz açıklamayı yaptığını belirterek, takdiri Gölcük kamuoyuna bırakıyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica