Genel

Adaletin özeti 10 yılda 134 yeni cezaevi yapıldı

Adaletin özeti 10 yılda 134 yeni cezaevi yapıldı Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası’na katılan gazeteci İsmail Saymaz çarpıcı açıklamalarda bulundu. İş kazalarına dikkat çeken Saymaz, “İstisna değil bu rakamlar. Bu yıl 1800. 1700’ü taşeron tesadüf değil. Bu Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında meydana geliyor. Kalkınmadan geriye kalkınma kurbanları kalıyor” dedi. Adaletin özeti 10 yılda 134 yeni cezaevi yapıldı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Adaletin özeti 10 yılda 134 yeni cezaevi yapıldı

Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası’nın konuklarından gazeteci İsmail Saymaz, gündeme ilişkin yine sarsıcı ve çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

İsmail Saymaz’ın açıklamaları şöyle:

“Bunlar cinayettir”

Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde 4 çalışanın öldüğü iş kazasını hatırlatan gazeteci İsmail Saymaz, son bilirkişi raporunu işaret ederek “İşçilere en basit koruyucuları bile vermediler. Sadece taşeron işçi oldukları için. Ve kurban gittiler. Bütün kurallar ihlal edildi. Bunlar birer kazada değil cinayettir. Patlama göz göre göre yaşanmış.

“Kalkınmadan geriye kalkınma kurbanları kaldı”

Özelleştirilirken sonra baş gösteren taşeronlaşmayla meydana geliyor. Daha fazla kar hırsının sonucu. Bu sırada Şırnak’ta 2 yıl önce özelleştirilen maden ocağında 7 işçi de orada hayatını kaybetti.

Bu Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında meydana geliyor. Kalkınmadan geriye kalkınma kurbanları kalıyor

İstisna değil bu rakamlar. Bu yıl 1800. 1700’ü taşeron tesadüf değil. Bu Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında meydana geliyor. Kalkınmadan geriye kalkınma kurbanları kalıyor.

Adaletten geriye ne kaldı?

Adalet nedir? Adaletten geriye ne kaldı? 246 kalem KİT özelleşirken devlet cezaevi yaptı. Yatırım paketi adı altında cezaevi yapıldı. 10 yılda 134 cezaevi yapılmış. Eylül 2016’dan itibaren önümüzdeki 5 yıllık yatırım paketinde 174 yeni cezaevi var. Adaletin özetidir biraz da.

Tutuklu sayısı 200 bini aştı

AKP iktidara geldiğinde tutuklu sayısı 55 bindi. 2007’de 90 bin, 2015’te 178, 2016’te 195 bin. 15 Temmuz sonrası darbecilere yer açmak tahliye olanlar oldu. Ama şimdi yine 200 binlere çıktı. Şimdi 201 bin.

AKP, 15 yılını geride bırakırken yola çıktığı iddianın çok gerisindedir.” Sözcü

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica