Genel

Abhazya Bayrak Günü Eskişehir’de kutlandı

Abhazya Bayrak Günü Eskişehir’de kutlandı Organizasyonunu Eskişehir Abhaz Kültür Derneği’nin üstlendiği; ABHAZYA BAYRAK GÜNÜ ve bu yıl 3.düzenlenen AYZARA Abhaz etkinliği Bilecik, Bozüyük Karaçayır Köyünde gerçekleşti. Etkinliğin ev sahipliğini Karaçayır köyü yaptı. Abhazya Bayrak Günü Eskişehir’de kutlandı detaylar haberimizde…

Abhazya Bayrak Günü Eskişehir’de kutlandı

ABHAZYA TELEVİZYONU İLE CANLI BAĞLANTI YAPILDI

Abhazya Cumhuriyeti Bayrak Günü nedeniyle Çerkesk, Abhazya ve Türkiye arasında canlı bağlantı gerçekleştirildi. Abhaz Dernekleri Federasyon Genel Başkanı Hapat Ahmet Ceylan, Abhaz Dernekleri Federasyonu Ayhabılar Kurulu Başkanı; Abhazya Cumhuriyeti Yaşlılar Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Maxaria Adem Gümüş ile Eskişehir Abhaz Kültür Derneği Başkanı Aşba Turgay Tekin; Abhazya Devlet Televizyonu aracılığı ile Kuzeydeki Kardeşlerine, Abhazya’ya ve Abhaz Televizyonunun ulaştığı her kesime hitaben konuşma yaparak mesajlarını ilettiler.

Türkiye’de faaliyet gösteren Abhaz Dernekleri ile Bozüyük Kafkas Kültür Derneği de katıldı. Bozüyük Halkı büyük ilgi gösterdi. Ayrıca Abhazya’da faaliyet gösteren Apsny Vakfı yöneticileri ile; Abhazya Cumhuriyeti Ayhabılar Kurulu Başkanı Apollon Şinkuba da katıldı. Abhaz Dernekleri Federasyonu Eski Genel Başkanları Feridun Aksoy Akhusba, R.Cengiz Koç Aşba da katılımcılar arasında idi.

Kafkas Halk Dansları Topluluğu AMRA sahnede yerini aldı

Program sunuculuğunu camiamızın sevilen sesi Gülşah Sargın Kucha ile Ertuğrul İlter Maxaria üstlendi. Kocaeli Kafkas Halk Dansları Topluluğu AMRA izlemeye değerdi. Dernekler de ilgi gösterdi. Bozüyük Kafkas Derneği, Sakarya, Bursa, İnegöl, Bilecik, Bolu, Düzce, Kocaeli, Samsun, Kayalar, Darıyeri, Ankara, İstanbul Abhaz Kültür Dernekleri; yönetici ve üyeleri ile iştirak etti. Şiir dinletisi, müzik ile yaşlıların oluşturduğu AZAR GRUBU büyük beğeni topladı.

Eskişehir Abhaz Kültür Derneği Başkanı Aşba Turgay Tekin protokol konuşmalarından evvel konuklarına hitaben yaptığı konuşmada

Değerli Federasyon Başkanım, Değerli protokol, Eskişehir’deki büyüklerim, değerli dernek başkanlarım; Anavatanımız Abhazya’dan katılan büyüklerim, Karaçayır Köyünde bizleri ağırlayan büyüklerim, hoş geldiniz!

Ayzara şenliğimizde yanlış olan yapamadığımız, yetişemediğimiz olduysa kusurumuzu görmeyin. Gürcistan Abhazya savaşında Türkiye’den giden ve orada şehit olan Tsıba Efkan, Abağba Bahadır, Kozba Vedat; Argun Zafer ve Yeğoş Hanefi’nin yattıkları yer cennet olsun! Onlar bu savaşta şehit olmasaydılar; bizler de bayrak günümüzü Ayzara’mızı icra edemezdik. Katılımcılarımızın her birine en küçüğünden en büyüğüne kadar sonsuz teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.

“Kafkas kökenli insanlar et ve tırnak gibidir”

Bir Aşuva Köyü olan Karaçayır Köy Muhtarı Ajiba Hayrettin Yılmaz da katılanlara teşekkür etmek amaçlı yaptığı konuşmasında; “Bilecik ile Bozüyük ilçesi Karaçayır Köyüne uzaktan yakından gelen siz misafirlerimize bu köyün yediden yetmişi size kapılarımızı değil kalplerimizi açmış bulunuyoruz. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bir toplum tarihini ve geleneğini bilmek zorundadır. Hane sahipliği üstlenen bu köy buna vakıftır. Bütün dünyada özellikle Türkiye’de bulunan Kafkas kökenli insanlar et ve tırnak gibidir. Acılar paylaştıkça azalır. Sevgiler paylaştıkça çoğalır. Türkiye’de Abazalar, Çerkesler, Karaçaylar ve diğer Kafkas kökenlerin hepsi bir yumruk halindedir. Birlik ve beraberlik içindedirler ve olmak zorundadırlar. Derneklerimiz ayakta ise sebebi şudur; bilimsel olarak değerli hocalarımız, siyasetçilerimiz, iş adamlarımız, esnaflarımız; gönüllü gençlerimiz ve yorulmak bilmeyen gizli saklı neferlerimiz ile yürüyoruz. Camiamızın kamuoyuna tanıtılması için her türlü fedakârlığı gösteren camiamızın değerli üyesi Nehuşe Nuri Tandoğdu’da teşekkür ederiz.

ALAŞARA DERNEĞİ ESKİŞEHİR’DE

Kuzey Kafkasya’da faaliyette bulunan ALAŞARA DERNEĞİ Karaçay Çerkesk Şube Başkanı Murat Mugba da katılımcılar arasında idi. Karaçay ve Abhazya ile yapılan canlı Televizyon yayınını gerçekleştirmede önemli katkılar sundu. Abhaz Dernekleri Federasyonu personellerinden Cansu Okutucu Lakrba da kendisine eşlik etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica