Siyaset

Meral Akşener 696 sayılı KHK sonrası iç savaş uyarısı yaptı

Meral Akşener 696 sayılı KHK sonrası iç savaş uyarısı yaptı Akşener, Resmi Gazete’de bugün yayınlanan 2 yeni kanun hükmünde kararnamede (KHK), 15 Temmuz darbe girişimi ve ‘girişimin devamı niteliğindeki eylemlere’ müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğu doğmayacağı hükmünün, “çok vahim sonuçları olacağı” uyarısında bulundu. Meral Akşener 696 sayılı KHK sonrası iç savaş uyarısı yaptı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Meral Akşener 696 sayılı KHK sonrası iç savaş uyarısı yaptı

8 Kasım 2016’da çıkarılan yasanın 37. maddesine ek yapıldı

696 sayılı KHK ile Olağanüstü hal uygulamalarının uygulanmasana ilişkin 8 Kasım 2016’da çıkarılan yasanın 37. maddesine ek yapıldı.

“…terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler…” için yargı dokunulmazlığı getirildi

Bu maddeye bir ‘fıkra’ ekleyerek şöyle dendi: “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına, veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15 / 7 / 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır.”

“…darbe girişimi gecesi ve devamında lince kadar giden yasa dışı eylemlere katılanlara yargı dokunulmazlığı”

Böylece darbe girişimi gecesi ve devamında lince kadar giden yasa dışı eylemlere katılanlara yargı dokunulmazlığı getirilmiş oldu.

Meral Akşener: “Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bu hükme ilişkin son dakika uyarısı geldi. Akşener, yaptığı açıklamada, “Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur. Son derece kritik bir yasayı, iktidarın Meclis’te açık ara çoğunluğa sahip olmasına rağmen, parlamentodan kaçarak KHK ile yapmasının çok vahim sonuçları olabilir” uyarısında bulundu.

Meral Akşener 696 sayılı KHK sonrası iç savaş uyarısı yaptı – Akşenerin paylaşımı

695 sayılı KHK ile ihraçlar ve iadeler yaşandı

Kamudan toplamda 2 bin 756 personel ihraç edilirken daha önce ihraç edilen 115 kişi göreve iade edildi. İhraç ve göreve iadeler bugün yayınlanan yeni 2 KHK ile Resmi Gazete’de yayınlanarak kamuoyuna bildirildi. Resmi Gazete’de ihraç edilenlerin listesi kurum kurum ayrılarak yayınlandı.

Hangi kurumdan kaç kişi ihraç edildi?

Jandarma’dan 350,

Deniz Kuvvetlerinden 155,

Toplamda da TSK’dan 637,

Adalet Bakanlığından 245,

Belediyelerden 169,

Milli Eğitim Bakanlığından 392,

Diyanet İşlerinden 341,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 12,

TÜBİTAK’tan 45,

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından 53,

Dışişleri Bakanlığından 10, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 19,

İçişleri Bakanlığından 20,

Emniyet Genel Müdürlüğünden 61,

Danıştay’dan 3,

Sayıştay’dan 1,

Yargıtay’dan 22 personel ihraç edildi.

105 öğretim üyesi, 50 üniversite personeli de ihraç edildi.

Yargıtay’a 100 yeni üye tahsis edildi.

Kamudan toplamda 2 bin 756 personel ihraç edilirken daha önce ihraç edilen 115 kişi göreve iade edildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica