Genel

Başkan Soyer, Avrupa Konseyi’nin ‘Bölgesel Yönetimler’ine seçildi

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin, çevrim içi düzenlenen 40. oturumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bölgesel Yönetimler Meclisi Başkan Yardımcısı seçildi. detaylar haberimizde…

Başkan Soyer Avrupa Konseyi’nin ‘Bölgesel Yönetimler’ine seçildi

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde yerel yönetimlerin stratejileri ve uygulamaları ile ilgili önerilerini hazırlayan en yetkin organ olan Yönetim Kurulu’na girdi.

“BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ”

Yaşam hakkını güvence altına almadan diğer haklardan yararlanmanın mümkün olmadığını söyleyen Başkan Tunç Soyer, küresel ısınma ve biyolojik çeşitlilik kaybının yanı sıra COVID-19’un hayatını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti. Etkilerinde en yoksul ve en savunmasızları daha çok vurduğunu kaydeden Başkan Soyer, “Avrupa’da bu sınır tanımayan tehditlere karşı mücadele etmek için belediyeler arası daha nitelikli işbirliği oluşturmalıyız. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri rehberliğinde birlikte hareket etmemiz ve harekete geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica