Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

24 Nisan Soykırım Yalanı

24 Nisan Soykırım Yalanı

23 Nisanı, Lozanı, Çanakkale zaferini ve benzer zaferleri içlerine sindiremeyen, çifte standartı yaşam biçimi kabul eden birçok ülke 24 Nisanı bahane ederek mağlubiyetlerinin rövanşını almak için her türlü yalan ve iftira atarak önyargı içindeler – akarhaber

1915 de Osmanlıyı arkadan vuran Osmanlı vatandaşı Ermeniler Doğu ve Güneydoğu Anadolu da sivil vatandaşlarımızı, Kars-Erzurum ve ağrı da 130 bin suçsuz günahsız Türk’ü hunharca katlettiler.

Bunun üzerine hiçbir devletin müsamaha gösteremeyeceği bir anlayış ile Osmanlı idaresi Ermenileri büyük çoğunluğu Suriye başta olmak üzere İran, Irak’a tehcire (mecburi göçe) tabi tutuldular.

O günün şartlarında araçları temin edildi, yol paraları verildi. Bir çoğunun mallarının ve eşyalarının bedelleri de ödendi. Bu karar Ermenileri korumak için alınan akılcı bir karardı.

Ermenilerin ileri gelen etkili kişilerinin bir kısmına katliamları durdurmaları için görev verilmesine rağmen katliamları daha fazla teşvik etmeleri söz konusu olduğu için 24 Nisan tarihinde bunlar tutuklandı. Bu toplu tutuklamalara “Soykırım” diyerek bir kaşık suda fırtına koparmaya çalışıyorlar.

Osmanlı Devletinde Nazır (bakan) ve General gibi çok önemli makamlara kadar yükselen Ermeniler Fransa, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere birçok devletler Ermenileri kullandılar. Büyük Ermenistan hayali ile yapmadıkları çılgınlık ve rezillikleri yaptılar.

Rusya’nın desteği ile Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal ederek Hocalı da bir gecede 613 insanı hunharca katlederek resmen Soykırım yaptılar.

Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi‘nde Türkiye de ilk ve tek Soykırım Müzesi nde tarihi belgelerle teşhir edilmektedir. Çeşitli ülkelerde görevli Türkiye diplomat ve çalışanlarından 43 görevlileri katlettiler.

Yine Azerbaycan topraklarını işgal etmek için saldırı yapan Ermeniler Azerbaycan Ordusundan şamar yiyerek on bin civarında askerini kaybederek işgal edilen toprakları Azerbaycan geri aldı.

Azerbaycan da yaptıkları katliamlarla ellerindeki kan hala kurumamışken bu mezalimi unutturmak için 24 Nisan tarihini ısıtıp ısıtıp gündem oluşturmaya çalışıyorlar.

Amerika Eski Başkanı Regen Beyaz Saray danışmanı tarihçileri görevlendirip Ermenilerin iddialarını araştırıp rapor hazırlayanların istiyor. Amerika, Türkiye ve Rusya arşivleri inceleniyor. Ermeniler arşivlerini denetime açmıyor.

Rapor sonucuna göre Ermeniler iki milyon Osmanlı Türk’ünü öldürmüşler. Buna karşılık Türkler beşyüzbin Ermeni öldürdükleri açıklanıyor.

Tarihi tarihçilere bırakmadan siyasetçilerin tarih yazdığı ve karar aldığı çifte standart bir dönem yaşıyoruz.
Herkes bunu iyi bilsin ve arşivleri inceleyip, araştırsın.
Görecekler ki Türk Milleti geçmişinde asla katliam yapmamıştır.
Bizim geçmişimiz karanlık değildir.
Geçmişimizden uyanacağımı bir durum yoktur.

Elbirliĝi ile bu önyargılı yalanları çürütmek hepimiz adına tarihi bir borçtur.

Suçluların güçlü olduğu bir dünya tarihe yapılan bir suikasttır.

Türkiye yüz yıl önce ” Yurtta barış ve dünyada barış” diyerek rotasını çizmiştir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica