Siyaset

“14 Mayıs’tan sonra yerel seçimlerde de böyle zihniyetler yer almayacak”

“14 Mayıs’tan sonra yerel seçimlerde de böyle zihniyetler yer almayacak”

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, AKP’li Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün CHP’li meclis üyesi Emine Özkar’a “Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öylece durun” sözleri için “14 Mayıs’tan sonrası yerel seçimlerde böyle zihniyetlerin toplumsal temsiliyet noktasında bir daha yer almayacak. Hiç kuşkunuz olmasın” dedi – akarhaber

Daha önce CHP’lileri hedef alarak, “İyi ki AK Partiliyiz. CHP’li de olabilirdik Allah korusun. Bu CHP’liler var ya (arkasındaki Erdoğan fotoğrafını göstererek) böyle bir liderleri olsa Atatürk’ün heykellerini yıkar, onun heykellerini koyarlardı” ifadelerini kullanarak tepki çeken AKP’li Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü bu kez CHP’li Belediye Meclis üyesi Emine Özkar’a yaptığı çıkışla infial yarattı. CHP’li Özkar’a “Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öylece dur” diyen AKP’li Belediye Başkanı Özlü’ye tepki yağdı.

BAKIŞ AÇILARINI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDULAR

Başiskele Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında AKP’li bir üyenin isminin iki komisyona birden neden yazıldığını soran CHP’li belediye meclis üyesi Emine Özkar’a “Muzurluk yapmayın. Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öyle durun” diyen belediye başkanı Yasin Özlü’nün sözleri üzerine, kadın meclis üyeleri salonu terk etti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı şunları kaydetti: “Kadınların kazanımı olan seçme ve seçilme hakkıyla Başiskele Belediye Meclisi’nde halkımızı temsil eden meclis üyemiz Emine Özkar’a yapılan saygısızlık, AKP kadrolarının cinsiyetçi bakış açısını bir kez daha ortaya koymuştur.

YEREL SEÇİMLER DE GELİYOR

Kadınları her platformda yok sayan, kenarda otursunlar zihniyeti ile davranan, halkın seçerek belediye meclisine gönderdiği bir meclis üyesine de bu tavırla yaklaşan Yasin Özlü ile ilgili iktidar yetkililerine seslenmek istiyorum ancak hepsi aynı zihniyeti taşıdığı için bir adım almayacaklarını biliyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda gözetileceği günlere çok az kaldı. Yaşanan çirkin olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. 14 Mayıs’tan sonrası yerel seçimlerde böyle zihniyetlerin toplumsal temsiliyet noktasında bir daha yer almayacak. Hiç kuşkunuz olmasın.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica