Genel

10 Kasım büyük bir devrimcinin aramızdan ayrıldığı gündür

10 Kasım büyük bir devrimcinin (Cumhuriyet Halk Partisi) CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı münasebetiyle anma mesajı yayımladı. 10 Kasım büyük bir devrimcinin detaylar haberimizde…

10 Kasım büyük bir devrimcinin …

(Cumhuriyet Halk Partisi) CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. yılı münasebetiyle yayımladığı anma mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu ayrılış bir son değil, yeni bir başlangıç olmuştur”

“10 Kasım büyük bir insanın, büyük bir devlet adamının ve büyük bir devrimcinin aramızdan ayrıldığı gündür. Bu ayrılış bir son değil, yeni bir başlangıç olmuştur. Bizler O’nun fikirlerini, O’nun devrimlerini O’nun ışığını bir sonraki nesile taşımakla görevliyiz. Atatürk’ü anlamak ve anlatmak zorundayız. Olmasaydı ne olurdu? Bu soruya yanıt vermek çok kolay. Bugün dilimizi kullanabiliyorsak, dinimizi yaşayabiliyorsak, kadınlarımızı birey sayabiliyorsak ve çocuklarımıza özgür bir yaşam vaat edebiliyorsak bunu O büyük devlet adamına borçluyuz.

“…yayılmacı güçlere karşı vermiş olduğu mücadele…”

Yaşadığı dönemde emperyalist, sömürgeci, yayılmacı güçlere karşı vermiş olduğu mücadele ve zafer ile ezilen sömürülen birçok ülkeye millete umut ve yol gösterici olmuş olan Atatürk; öldükten bunca yıl geçmesine rağmen hala insanlara, topluluklara, uluslara, ülkelere, insanlığa yol gösterebiliyor ışık olabiliyor. Eminim ki yüzlerce yıl sonra bile insanları etkilemeye devam edecektir.

“Bu ülke ve bizler var oldukça Atatürk var olacaktır”

Atatürk’ün yaşamı bir hikaye değil gerçektir. Hiç kimsenin bu gerçeği değiştirmeye gücü yetmeyecektir. Kendisini Türk Milletinin bir ferdi sayan herkesin kalbinde Atatürk sevgisi azalmayacak, artarak devam edecektir. O’nun kurduğu bu ülkede yaşayıp, ülke nimetlerinden faydalanarak O’na hakaret edenler bilmelidirler ki, asla zarar veremeyecekler ve milletin kalbinden söküp atamayacaklardır. Bu ülke ve bizler var oldukça Atatürk var olacaktır. Rahat uyu Atam, emanetin bizdedir. Ruhun şad olsun.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica